کلاهبرداري انواع و اقسامي دارد که در دنياي مجازي شکل و شيوه آن از همه راه هاي ممکن ساده تر است، کلاهبرداران از سادگي کاربران استفاده يا بهتر بگوييم سوء استفاده مي کنند، و قبل از آنکه خودشان بفهمند اموال شان را به تاراج مي دهند، يه هويي همين الان!
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از
شبکه خبر، مراقبت هاي ويژه اي لازم است تا در برابر آسيب هاي کلاهبرداران در فضاي مجازي بتوانيم از خود محافظت کنيم، محمدمهدي کاکوان رئيس پليس فتاي تهران بزرگ و روح الله مومني نسب کارشناس فضاي مجازي، در برنامه تيتر امشب اين موضوع را بررسي کردند.
محمدمهدي کاکوان رئيس پليس فتاي تهران بزرگ با بيان اينکه تلفن هاي هوشمن قابليت هک شدن از سوي هکرها را دارد گفت: هکرها به آساني مي توانند اطلاعات شخصي شما را از طريق نرم افزارهايي که بر روي تلفن همراه خود نصب کرده ايي، به سرقت ببرند.

او افزود: سيستم عامل اندرويد ضريب نفوذش بسيار بالاست و احتمال هک شدن آن توسط کاربران نيز ضريب بالايي داردو درست بعد از هک شدن گوشي، اختيار آن از دست شما خارج مي شود و کنترل کننده اصلي گوشي موبايل ديگر صاحب گوشي نيست بلکه هکر است.
او يادآور شد: نکته ديگر عابربانک ها هستند، رمز کارت موضوعي است که اگر لو رود به راحتي مي تواند تمام اندوخته شخص را با خطرجدي روبرو کند، ما بارها شاهد وقوع انواع کلاهبرداري ها بوده ايم که تنها به دليل اعتماد بي جاي صاحبان عابربانک ها به فروشندگان رخ داده است.
او تصريح کرد: براي استفاده از اينترنت بانک بايد از کارت بانکي استفاده شود که کارت بانکي جاري ماست و پس انداز نيست. اينترنت بانک بسيار کار را سهل کرده اما اين سريع بودن براي مجرمان هم هست. مجرمان در کمين هستند. عين صفحه بانک که شما مي بينيد درست مي کنند و آن را کپي مي کنند. وقتي شما از اينترنت بانک استفاده مي کنيد نام بانکي را مي زنيد و لوگوي آن بانک را مي بينيد که چشمان تان به آن عادت دارد. از شما شماره مشتري و پسورد مي خواهد. حتي صفحه کليد براي ايمني بيشتر مي بينيد و حروفي که بايد براي تاييد آن را تايپ کنيد. غافل از اينکه آدرس اينترنتي را چک کرده باشيد. افرادي که مي خواهند از اينترنت بانک استفاده کنند خواهش من اين است که آدرس بانک را خودشان تايپ کنند.

روح الله مومني نسب کارشناس فضاي مجازي ديگر مهمان برنامه با بيان اينکه تلفن هاي همراه سلامتي افراد را به خطر مي اندازد خاطر نشان کرد: بحث سلامتي موضوعي است که نبايد به راحتي از کنار آن گذشت زيرا تلفن همراه امواجي دارد که مي تواند براي اعضاي بدني که اندوخته آبي دارند خطرساز باشند از جمله موبايل بر روي کليه ها، مثانه و مفز آثار زيانباري دارند.
او در ادامه افزود: شبکه هاي اجتماعي آسيبهاي جبران ناپذيري را متوجه خانواده کرده است از آن جمله سوء استفاده از تصاوير افراد که در دنياي مجازي منتشر شده و بنيان خانواده را با آسيب جدي روبرو کرده است.
او تصريح کرد: نرم افزارهايي که ما آنها را تحت عنوان فري (free) مي شناسيم به معني رايگان نيست بلکه اين دسته از نرم افزارها در مقابل اجازه دسترسي آسان به برنامه اطلاعات شخصي شما را به سرقت مي برند، معمولا در دنيا از اين دسته از برنامه ها استقبالي نمي شود اما ايراني ها بيشترين استقبال را کرده اند زيرا آنها از تبعات اين دسته از برنامه ها بي خبرند.
او يادآور شد: اين دسته از برنامه بعد از نصب از شما اجازه مي گيرند تا در هر زمان، مکان و هر شرايط بتوانند بدون اجازه شما از دوربين گوشي تان به نفع خود استفاده کنند و هر زمان که خواستند بدون اجازه شما فضاي اطرافتان را شنود کنند و حتي بدون اجازه شما به فايل هاي شخصيت تان يعني فيلم ها و عکس هاي شخصيت تان دسترسي داشته باشند، که اين موضوع بسيار خطرناک و منشاء بسياري از کلاهبرداري ها بوده است.